Video

Schaatskampioen Sven Kramer in Brabantse dienst

14 mei 2014 om 15:04 • Aangepast 24 april 2020 om 12:49
nl
Met een enorm spandoek aan de gevel en een Bossche bol is schaatser Sven Kramer woensdag welkom geheten bij zijn nieuwe Brabantse sponsor Brand Loyalty. De meervoudig olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de vijf en tien kilometer komt over van TVM, dat aan het eind van vorig seizoen stopte met de sponsoring van het schaatsteam waar ook Ireen Wüst uit Goirle deel vanuit maakte.
Geschreven door

Kramer gaat bij Brand Royalty samenwerken met trainer Jac Orie. "Anderhalf jaar geleden begon ik na te denken over mijn carrière na de Olympische Spelen van Sochi. Ik wil zeker nog vier jaar schaatsen, maar ik vroeg me wel af of ik op dezelfde voet door moest gaan of dat ik een andere dimensie moest gaan geven aan mijn loopbaan. Ik heb besloten uit mijn comfortzone te treden. Dat is niet zonder risico, maar ik denk wel dat het me veel positieve energie gaat geven." 
'Eerlijk zijn naar elkaar'De intentie van Kramer is om tot aan de winterspelen van 2018 in Zuid-Korea bij Brand Loyalty te blijven. Toch tekende hij deze week maar voor één jaar. "Je moet wel eerlijk naar elkaar zijn. Ik had een meerjarig contract kunnen tekenen en lekker achterover kunnen gaan hangen, maar zo zit ik niet in elkaar. We zijn zeker van plan om met elkaar door te gaan tot en met Zuid-Korea, maar als het uiteindelijk toch niet blijkt te werken dan zul je toch afscheid van elkaar moeten nemen". 
Kramer is een lange afstandsspecialist met wereldrecords op de vijf en tien kilometer. Toch wil hij zich de komende jaren meer gaan concentreren op de 1500 meter. "Natuurlijk blijven de 5000 meter en het allrounden belangrijk voor mij, maar ik hou van uitdagingen. Ik wilde weer eens wat anders proberen en daarvoor zit ik nu bij het juiste team."  
Brabants staatsburgerschapBij de komst van Kramer naar Brand Loyalty was een grote rol weggelegd voor de eigenaar van het Bossche bedrijf Robert van der Walle. "Ik kwam hem na de Olympische Spelen tegen tijdens de huldiging in de Ridderzaal. Toen vroeg hij me al hoe lang ik nog bij TVM op de loonlijst zou staan en of ik een keer wilde komen praten", aldus Kramer.
De komst van Kramer naar zijn team was zo belangrijk voor Van der Walle, dat hij bereid was een persoonlijke financiële bijdrage te doen om dat te realiseren. "Robert heeft zich heel hard gemaakt voor mijn komst en daar ben ik dankbaar voor. Maar geld is niet mijn belangrijkste drijfveer. Het draait in topsport om winnen. Dat is voor mij belangrijk."
Ook al rijdt Kramer nu in een Brabantse ploeg. Hij is en blijft een echte Fries. Al laat hij wel een klein gaatje voor het 'Brabants staatsburgerschap'. "Dat moet groeien, maar ik kan niet ontkennen dat ik hier in de toekomst vaker zal komen dan in het verleden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.