Manifestatie Volks-Unie in Deurne toegestaan na fatale overval juwelier Goldies

14 mei 2014 om 18:12
nl
De gemeente Deurne geeft de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) toestemming om zaterdagmiddag 24 mei een manifestatie te houden in Deurne. Die manifestatie duurt van één tot drie uur. Dat is vorige week na een overleg tussen de NVU en de gemeente Deurne afgesproken.
Geschreven door

De NVU houdt de actie voor 'veiligheid en recht'. De politieke partij staat achter het juweliersechtpaar Sanders, dat eind maart werd overvallen. Tijdens die overval kwamen de twee overvallers om het leven. Kort erna was er een groepje demonstranten dat zich tegen het echtpaar keerde. Dat was de aanleiding voor de NVU om in actie te komen.
'Rustig'De partij heeft inmiddels flyers verspreid in Deurne. NVU-voorman Constant Kusters spreekt van een rustige bijeenkomst. "We blijven op één plek staan en willen gewoon onze boodschap kwijt over criminaliteit en vreemdelingen. We nemen ook spandoeken mee, maar het wordt geen optocht door Deurne."
De gemeente Deurne laat weten dat de manifestatie niet in de wijk Walsberg in Deurne mag plaatsvinden. In die wijk zit juwelier Goldies.
Hopelijk iedereen wijs genoegDe advocaat van het juweliersechtpaar Jan-Hein Kuipers vindt het jammer dat er een demonstratie wordt gehouden in Deurne. "Ik heb aan de Volks-Unie gevraagd om deze protestactie niet in het dorp te houden", vertelt Kuipers.
"Daar wordt blijkbaar geen gehoor aangegeven. Hopelijk zijn de mensen wijs genoeg om deze actie los te zien van de overval die er geweest is. Dit was namelijk een 'normale' overval, die niets te maken heeft met Marokkanen."
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.