Harde onweersklap in Breda: 'De vonken sloegen uit het stopcontact'

14 mei 2014 om 15:12 • Aangepast 22 november 2020 om 00:32
nl
Breda werd woensdagmiddag rond één uur opgeschrikt door een enorme onweersklap. Op Twitter meldt iemand dat de vonken uit de stopcontacten kwamen. Volgens een andere twitteraar was er zelfs even helemaal geen stroom.
Profielfoto van
Geschreven door

En weer iemand anders vertelt dat heel de binnenstad op haar grondvesten trilde door de klap. Na de knal barstte er een stevige hagelbui los.

Wachten op privacy instellingen...

Op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie in Breda kwamen de vonken uit de lichtmasten bij het sportveld. De klok van de Grote Kerk in Breda is stil blijven staan vijf voor één, de tijd van de inslag.
Brandweer naar stadhuis BredaDoor de knal ging het brandalarm van het stadhuis op de Grote Markt in Breda af. De brandweer kwam wel ter plaatse maar er brak geen brand uit.
De donderklap volgde snel op een flinke bliksemschicht. Volgens Buienradar.nl sloeg die bliksem op twee plekken in. In stadspark het Valkenberg in het centrum van Breda en bij een bedrijfspand aan de Belcrumweg. Op de website is te zien dat de onweersbui ook rond Tilburg flink wat bllikseminslagen veroorzaakte.
En ook in Bergen op Zoom en Roosendaal werden harde onweersknallen gehoord.

Bliksem in boom GilzeOp de Balingsweg nabij vliegbasis Gilze sloeg om halfeen de bliksem in een boom, die daardoor als een lucifer doormidden knapte. Kijk voor de foto's in de slideshow rechts naast dit bericht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.