NAC-fans starten actie op Twitter voor behoud Jordy Buijs: 'Geweldig initiatief'

14 mei 2014 om 19:20 • Aangepast 22 november 2020 om 00:31
nl
Een aantal supporters van NAC is op Twitter een actie begonnen om verdediger Jordy Buijs voor de Bredase club te behouden. Op het sociale medium roepen zij medetwitteraars op om een tweet te plaatsen met de hastag #JordyMoetBlijven. Inmiddels zijn er al honderden tweets verstuurd.
Profielfoto van
Geschreven door

Het contract van Jordy Buijs bij NAC loopt op 1 juli af, maar de Bredase club wil de verdediger graag langer aan zich binden. Al enige tijd heeft hij een nieuwe, meerjarige aanbieding op zak. Jordy Buijs houdt, zo liet hij al eerder weten, voorlopig de boot af.
Buijs is ook in gesprek met Heerenveen, ADO Den Haag en FC Groningen. Clubs die meer geld te besteden hebben en wellicht op korte termijn een beter toekomstperspectief. Met de actie op Twitter hopen de NAC-fans dat Buijs toch voor NAC kiest en in Breda blijft.


Wachten op privacy instellingen...

'Actie is geweldig'De actie op Twitter wordt inmiddels ook ondersteund door De Rat en de B-side Rats, twee veelgelezen websites voor en door NAC-supporters. Jordy Buijs kan de actie erg waarderen.
"Ik vind het geweldig", zo zegt hij. "Een mooi initiatief, want dat doen ze niet bij elke speler. Dat zegt toch wel wat. Ik werd bij De Graafschap (zijn vorige club, red.) drie jaar lang op handen gedragen."
'Band met supporters belangrijk'De hamvraag is natuurlijk of de actie ook invloed heeft op de keuze van Jordy Buijs, die overigens niet op Twitter actief is. "De band met de supporters vind ik belangrijk", zegt Buijs, die afgelopen seizoen één van de weinige uitblinkers was bij NAC.
"Ik moet even kijken hoe het allemaal loopt. Belangrijk is wat NAC volgend seizoen sportief kan. Dat er een stap vooruit gemaakt wordt. De komende weken zal het spannend worden. Ik krijg van de actie wel een goed gevoel, laat ik dat voorop stellen."
'Zeer goed gesprek met Rutjes'Buijs had afgelopen maandag een gesprek met Graeme Rutjes, de technisch directeur van NAC Breda. "Dat was een zeer goed gesprek", is het enige wat hij daarvover kwijt wil.
Wat de supporters uiteindelijk gaan doen met alle tweets blijft nog even onduidelijk. Al heeft deze twitteraar wel een idee:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.