Video

Komt dat zien: Priester Antoine Bodar in zwembroek door Bossche singels

14 mei 2014 om 20:48 • Aangepast 24 april 2020 om 12:50
nl
Zwemmen in het stadswater van Den Bosch. In de provinciale hoofdstad vindt op 14 september de eerste editie plaats van Swim to Fight Cancer. Een zwemtocht voor het goede doel, door de singels en grachten van Den Bosch. Voormalig olympisch kampioen zwemmen en zelf oud-kankerpatiënt Maarten van der Weijden is ambassadeur van en deelnemer aan de zwemtocht. En hij niet alleen.
Geschreven door

Mechtild Stultiens van de organisatie somt een hele rij namen op van prominenten die in september het water ingaan voor het goede doel. Naast Maarten van der Weijden, burgemeester Ton Rombouts en de niet te vermijden Addy van den Krommenacker heeft ook Antoine Bodar zijn medewerking toegezegd.
"Antoine heb ik vorige week pas gevraagd. Hij was razend enthousiast en zei, je kunt mij noteren." Of Bodar het water ingaat in zwembroek of wetsuit weet ook Stultiens niet.
Maximaal duizend zwemmersAan de zwemtocht door het Bossche water kunnen maximaal duizend zwemmers meedoen. Het doel geld inzamelen voor kankeronderzoek. "We streven om bij deze eerste editie 150.000 euro op te halen," zegt Stulties.  De ruim twee kilometer lange zwemtocht kent halverwege een gigantisch obstakel. Net na het bastion Vught en vlak voor het gebouw van Essent moeten de zwemmers het water uit om een stukje te klunen. Ter plekke ligt een stuw in het water en eroverheen klauteren is niet zonder gevaar. 
WaterkwaliteitOver de waterkwaliteit maakt niemand zich echt zorgen. Rombouts die woensdag ter promotie van de tocht ook een duik nam in zijn eigen stadsgracht, had zelfs al uit laten zoeken of het verantwoord was. En dat was het.
Aanmelden voor de Swim to Fight Cancer zwemtocht kan via de website van de organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.