Wat een pechvogel: Duif raakt verstrikt in net op derde etage flat Roosendaal

15 mei 2014 om 15:39 • Aangepast 24 april 2020 om 12:52
nl
Of hij wilde eigenlijk altijd vis zijn of in een vorig leven was hij een kilo sinaasappels, hoe dan ook een duif in Roosendaal zag donderdag zijn vlucht ineens gestopt toen hij vast kwam te zitten in een net op de derde etage van een flat in Roosendaal. Hoe de vogel dit voor elkaar heeft gekregen is een raadsel, maar het gaat goed met hem. De laagvlieger.
Geschreven door

In een uiterst ongemakkelijke houding hing de geringde duif in het net te bungelen tegen het boeiboord van het appartement van de flat aan de Philipslaan in Roosendaal. De bewoners van de flat zelf waren niet thuis, maar één etage lager zagen ze de gevleugelde postbezorger opgefrommeld in het net hangen en belden de brandweer.
Groot dierenhartNou heeft de brandweer een groot dierenhart. Meer dan eens rukken de moedige mannen en vrouwen vuurbestrijders uit om te water geraakte dieren te redden of overmoedige katten uit bomen te vissen. Een duif in een netje was nieuw, maar reden genoeg om handelend op te treden.
Want hij had het niet gemakkelijk de duif. Verbouwereerd vond de vogel zich omgeven door het net, als een keeper in een omgevallen goal. Zijn nagels zetten zich om de draadjes, zijn vleugels pijnlijk tegen elkaar gedrukt.
Hevig geschrokkenDe brandweer bevrijdde de duif. Na een kort onderzoek bleek het hevig geschrokken dier niets overgehouden aan de benarde positie waar hij zichzelf in had gevlogen. Hij werd losgelaten en vloog meteen de vrijheid tegemoet.
Opgelucht, dankbaar en oplettender dan voorheen sloegen zijn vleugels door de hemel boven Roosendaal. Hij was weer zo vrij als een vogel. Zoals het hoort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.