Gemeente Goirle stuurt rekening afslagstrook naar Den Haag: ‘Wij vinden dit onacceptabel’

15 mei 2014 om 18:22
nl
De afslagstrook op de weg tussen Goirle en het Belgische Poppel heeft kwaad bloed gezet bij een meerderheid van de gemeenteraad van Goirle. De raad besloot dinsdagavond dat Den Haag de rekening van de tachtig meter lange uitvoegstrook moet betalen.
Geschreven door

"We vinden die strook heel zuur voor de pomphouders bij de grensstreek. Eigenlijk is dit onacceptabel", laat Corné de Rooij (CDA) aan Omroep Brabant weten. De politieke partij wil met de verstuurde rekening tegelijkertijd een signaal afgeven.
Verkeerde beslissingenDe Rooij hoopt dat de overheid inziet dat er verkeerde beslissingen zijn genomen. "De verhoging van de accijns pakt totaal verkeerd uit voor de pomphouders die vlakbij de grensstreek zitten", merkt het raadslid op.
De strook moet de toegenomen overlast op de weg verminderen. Veel auto's die wilden afslaan om te tanken blokkeerden het doorgaande verkeer.
'Laat de overheid dit maar betalen'Veel weggebruikers trekken de grens over om in België goedkoper te tanken. "Wij moeten denken aan de verkeersveiligheid. Die is op de grensovergang ernstig in het gedrang", liet een woordvoerder van de gemeente Goirle in maart weten.
Het prijskaartje van de nieuwe strook bedraagt 10.000 euro. De helft betaalt de Belgische gemeente Ravels, de andere helft zou Goirle aanvankelijk betalen.
"Dat gaan we dus niet doen. Dit is een besluit van de Tweede Kamer, laat de overheid dit maar mooi betalen", aldus De Rooij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.