Tilburgse vrouw strijdt mee in burgeroorlog Syrië

15 mei 2014 om 19:00 • Aangepast 24 april 2020 om 12:53
nl
De Nederlandse moslima die donderdag in verband werd gebracht met een foto van een peuter met niqaab, is afkomstig uit Tilburg. De peuter in kwestie komt naar alle waarschijnlijkheid niet uit die stad. De Tilburgse moslima vecht wel mee in de burgeroorlog in Syrië. Dat meldt een familielid.
Geschreven door

In eerste instantie werd gemeld door Het Laatste Nieuws dat de peuter, die in Syrië zou verblijven, afkomstig was uit Tilburg. Het familielid meldt aan Omroep Brabant dat de peuter geen enkele relatie heeft met de Tilburgse.
'Plicht van Allah'Volgens de Tilburgse in Syrië strijdt ze niet mee in de oorlog. "Vrouwen strijden niet!", laat ze via Facebook weten aan Omroep Brabant. "Ik ben hier omdat ik gehoor wil geven aan de plicht van Allah."
De AIVD wil niet op individuele gevallen ingaan. Volgens de organisatie zijn er wel (jonge) vrouwen met naam en toenaam bekend die vanuit Nederland naar Syrië zijn vertrokken.
Twintig vrouwen in SyriëVolgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) gaat het om een twintigtal vrouwen. In totaal zijn ruim honderd Nederlanders afgereisd naar Syrië. Twintig daarvan zijn inmiddels teruggekeerd en tien personen zijn omgekomen in de strijd.
"Deze problematiek heeft onze prioriteit. In toenemende mate vertrekken jonge vrouwen naar Syrië om hun man te ondersteunen in de strijd", zegt de woordvoerder van de NCTV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.