Dieselbendes roven op grote schaal tanks leeg in Den Bosch en Veghel

15 mei 2014 om 18:53 • Aangepast 22 november 2020 om 00:30
nl
Dieseltanks van vrachtwagens worden in diverse Brabantse plaatsen op grote schaal leeggepompt door 'professionele' en 'sluwe' bendes. Het gaat om enkele honderden gevallen. De meeste meldingen komen binnen uit Den Bosch, Veghel en Goirle. Dat laten verzekeraar TVM en stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit donderdag aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Zij waarschuwen bedrijven en chauffeurs om extra alert te zijn op de 'sluwe' bendes. Ook in Noord-Limburg en Rotterdam worden dieseltanks op grote schaal leeggepompt, meldt woordvoerder Jaap Stalenburg van TVM. "Het is een zwaar onderschat probleem", vertelt hij. "Kleine bedrijven houden door de diefstallen amper het hoofd boven water."
De Telegraaf meldt dat het gaat om bendes uit Polen, Roemenië en Bulgarije. Volgens de krant weten de criminelen via een 'vernuftig systeem' de diesel af te tappen uit geparkeerde trucks en over te hevelen in geprepareerde bestelbusjes. Stalenburg wil noch bevestigen noch ontkennen dat de gildes uit het voormalige Oostblok komen.

Wachten op privacy instellingen...

Hoge schadebedragen"Het gebeurt in ieder geval op grote schaal. Er moet hoe dan ook snel een oplossing komen. Geef chauffeurs een betere veiligheid en meer mogelijkheden om hun voertuig beschermd achter te laten. Dan voorkom je dit soort praktijken."
Volgens de instanties gaat het om grote hoeveelheden diesel en hoge schadebedragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.