Video

Bosschenaar Patrick van Aanholt enige Brabander in WK-selectie: ´Brabants praten kan ik echt niet´

15 mei 2014 om 19:45
nl
Op de Olympische Spelen winnen Brabanders de ene na de andere medaille, maar bij het WK voetbal zijn ze ondervertegenwoordigd. Sterker nog, Bosschenaar Patrick van Aanholt is nog de enige provinciegenoot met kansen op het WK.
Geschreven door

Ja, hij komt uit Den Bosch, en ja, zijn ouders wonen er nog steeds. Maar toch, wie naar Patrick van Aanholt luistert, merkt niks van een dialect. Toch zit er nog ergens iets van roots: "Een Bossche bol is lekker, ja. Die zou ik hier zo kunnen opeten, al heb ik ze al heel lang niet meer op."
OnverwachtDe speler van Vitesse had geen rekening gehouden met een uitverkiezing. "Het voelt lekker, maar ik had het niet verwacht. Ik heb natuurlijk een paar mindere wedstrijden gespeeld. Maar ik hoor nu bij de beste dertig spelers van Nederland, dat is een goed gevoel."
Volgens de zogeheten kenners, en Joël Veltman, gaat bondscoach Louis van Gaal spelen met vijf verdedigers. Dat zou in het voordeel van Van Aanholt kunnen zijn. "Ik ben er pas net bij, dus weet nog niks van een nieuw systeem. Maar ik heb wel gelezen over die vijf verdedigers, en inderdaad, opstomen vanaf de linkerkant is precies mijn speelstijl."
Brabantse eerToch kan de linksback ook nog afvallen. Van de huidige dertig spelers mogen er maar 23 mee naar het WK. Voor 3 juni moet van Gaal zijn definitieve selectie bekendmaken. Van Aanholt: "Ik moet me hier in de kijker spelen, maar het WK is een droom. En dan ga ik die Brabantse eer hoog houden, ja."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.