‘Kanjercampagne’ in Eindhoven: 'Op grote schaal dieren aan baasje helpen' - Omroep Brabant

‘Kanjercampagne’ in Eindhoven: 'Op grote schaal dieren aan baasje helpen'

15 mei 2014 om 20:21
nl
Nog te veel dieren in het asiel zitten langer dan drie maanden te wachten op een nieuw thuis. Dat vindt De Dierenbescherming. Speciaal daarvoor lanceert de organisatie aankomende woensdag een speciale campagne in Eindhoven om mensen in contact te brengen met veel van deze 'langzitters'.
Geschreven door

Volgens De Dierenbescherming zit één op de vijf dieren in het asiel langer dan drie maanden op een nieuw baasje te wachten. "We zien deze Kanjercampagne als de enige manier om onze langzitters in contact te brengen met potentiële baasjes", aldus directeur Frank Dales.
De lancering van de campagne vindt plaats in het winkelcentrum Piazza Center in Eindhoven. De Dierenbescherming brengt het publiek in contact met zestien dieren die al lang in het asiel zitten. "Mensen kiezen minder snel voor onze stakkers, terwijl ze, als ze eenmaal geplaatst zijn, voor hun nieuw baasjes juist 'kanjers' blijken te zijn", aldus Dales.
De noodklokVorig jaar luidde de Dierenbescherming de noodklok omdat door de crisis de kosten van dierenopvang steeds hoger worden. Dieren komen vaak in slechtere staat binnen in het asiel omdat de gemiddelde verblijfsduur toegenomen. Dat is niet goed voor de dieren, stelt de organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.