Video

Zuinigste auto op Nederlandse weg van TU/e bindt strijd aan in Rotterdam

15 mei 2014 om 20:52 • Aangepast 24 april 2020 om 12:53
nl
De studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven beginnen vrijdag aan de Shell Eco Marathon. Dat is een Europese wedstrijd voor de meest zuinige auto. Meer dan 200 teams uit 26 verschillende landen zijn hiervoor naar Ahoy in Rotterdam gekomen.
Geschreven door

Maanden sleutelden de studenten aan hun elektrische auto genaamd Isa. Doel van de wedstrijd is dat de auto zo ver mogelijk rijdt met zo min mogelijk brandstof.
Ander doelToch hadden de studenten nog een ander doel. "Wij wilden de zuinigste auto maken waarmee je op de Nederlandse weg mag rijden", vertelt student Hans de Penning.
Dat is gelukt. Isa rijdt 1 op 500 en mag volgens de autokeuring op de weg rijden. Alleen toch moet er nog wel aan haar gesleuteld worden.
Vijftien kilo te zwaarDonderdag moest ze door de keuring van de wedstrijd en daar bleek ze vijftien kilo te zwaar voor de race. "Ja, Isa is een beetje te dik. Het is de lichtste auto op de Nederlandse weg, maar voor de wedstrijd mag je maar 205 kilo wegen. We moeten dus nog even wat onderdelen gaan verwijderen."
Vrijdag moet Isa gereed zijn, want dan begint de wedstrijd. De Eco Marathon duurt tot zondag en dan weten we of Isa de winnaar van de Eco Marathon is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.