Acties bij Tetra Pak vrijdag hervat

15 mei 2014 om 22:58 • Aangepast 24 april 2020 om 12:53
nl
De werknemers van Tetra Pak hervatten vrijdagochtend hun acties. Dat maakte vakbond CNV Vakmensen donderdag bekend. Volgens de bond is de handreiking van het bedrijf aan het personeel, dat al enige tijd probeert een beter sociaal plan af te dwingen, onvoldoende gebleken.
Geschreven door

De verpakkingsproducent wil zijn vestiging in Moerdijk nog dit jaar sluiten. Daarbij gaan 215 banen verloren. CNV eist een goed sociaal plan voor de werknemers omdat er volgens de bond geen directe noodzaak voor de sluiting is en omdat Tetra Pak bovendien winstgevend is.
'Voorstel onvoldoende'CNV had de directie tot 12.00 uur donderdagmiddag de tijd gegeven voor een reactie op een aantal vragen. "Die reactie hebben we vanmiddag met de leden besproken. De conclusie was dat het onvoldoende is."
Volgens CNV is er nog te veel onduidelijk. "Er blijft nog steeds onduidelijkheid over de financiële effecten van de drie pensioenregelingen bij Tetra Pak, de ontslagvergoeding voor oudere werknemers, doorbetaling gedurende de opzegtermijn en afspraken over de gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers.''
Actie vrijdagmorgen om zeven uurDe acties beginnen vrijdagmorgen 7.00 uur. De werknemers van de shipping en werkvoorbereiding gaan de hele dag niet aan het werk. CNV wil de acties vanaf maandag gaan intensiveren, aldus onderhandelaar van de bond Arjan Huizinga. Hij liet zich niet uit over wat dat precies inhoudt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.