Video

800 asielzoekers in oude gevangenis Overloon

16 mei 2014 om 00:11
nl
In de voormalige jeugdgevangenis Maashegge in Overloon worden maximaal achthonderd asielzoekers ondergebracht. Dat hebben de gemeente Boxmeer en het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) afgesproken. De eerste bewoners worden midden volgende maand verwacht.
Geschreven door

Mensen die in de buurt van de voormalige jeugdinrichting wonen, hebben donderdag een brief gekregen. Volgende week is er voor hen een informatiebijeenkomst. Ook de gemeenteraden van Boxmeer en buurgemeente Sint Anthonis en de dorpsraad Overloon en Stevensbeek zijn op de hoogte gebracht van de komst van de asielzoekers.
Tekst en uitlegAndere inwoners van Stevensbeek en Overloon, twee kernen van de gemeente Sint Anthonis, kunnen ook een informatiebrief verwachten. Bovendien krijgen ze maandag tekst en uitleg tijdens een bijeenkomst in gemeenschapshuis De Pit in Overloon.
Eerder deze week werd bekend dat er in de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel maximaal twaalfhonderd asielzoekers worden gehuisvest. Hier kwamen woensdagavond de eerste bewoners aan. Het COA is al enige tijd op zoek naar dit soort locaties, omdat er een toenemend aantal inwoners van Eritrea, Syrië en Somalië naar ons land komt.
In eerste instantie honderd vluchtelingenAanvankelijk zouden er in Maashegge honderd vluchtelingen komen. De gemeente Boxmeer heeft in het verleden vaker asielzoekers opgevangen, nooit eerder ging het om zo'n grote groep.
De achthonderd mensen zullen in fasen het gebouw aan de Stevenbeekseweg gaan bevolken. De eerste mensen zouden in juni komen. 
Het gebouw moet nog wel worden aangepast om er, zoals de gemeente dit noemt, een toegankelijk en bewoonbaar asielzoekerscentrum van te maken. Het pand staat al jaren leeg en op het terrein liggen ook sportvelden. Het is nu nog niet te zeggen hoe lang de vluchtelingen in Overloon zullen blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.