Michael van Gerwen winnaar voorronde Premier League Darts

16 mei 2014 om 00:58
nl
Michael van Gerwen is winnaar geworden van de voorronde van de Premier League Darts. Dat wist de wereldkampioen uit Gemonde al voordat hij donderdagavond zelf in Brighton aan het bord verscheen voor zijn zestiende en laatste partij.
Geschreven door

De Schot Gary Anderson had zich door een zege op Raymond van Barneveld (7-4) verzekerd van een plek in de halve eindstrijd. De Hagenaar bleef door een beter legsaldo wel tweede in de eindrangschikking.
Taylor te sterk voor ThorntonPhil Taylor, die de wedstrijdenreeks opmerkelijk slecht begon, kwalificeerde zich ook weer voor de finalefase. Hij bedwong de al uitgeschakelde Robert Thornton: 7-5. Dat betekende tevens dat er voor Peter Wright geen plaats meer was bij de beste vier in de PLD 2014.
Zijn afsluitende duel met Van Gerwen had geen betekenis meer. De Nederlander won dat met 7-5 en is gezien zijn dominantie in de kwalificatie - 4 punten meer dan Van Barneveld, Taylor en Anderson - favoriet voor de titel. Die verdedigt hij volgende week in de O2-arena in Londen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.