Video

Eigenaar machinehandel Rosmalen gebruikte bedrijf voor witwaspraktijken

16 mei 2014 om 10:29
nl
De politie heeft een 60-jarige man uit Rosmalen op de korrel die er van verdacht wordt dat hij zijn machinehandel gebruikte om crimineel geld wit te wassen. Dat heeft justitie vrijdag bevestigd. De man is niet aangehouden,maar mag Nederland niet verlaten. Het onderzoek is nog in volle gang.
Geschreven door

Volgens officier van justitie Wim Bollen zou hij machines leveren in diverse landen. Maar in werkelijkheid ging het om geld- of drugstransporten. In holle ruimtes van nepmachines zou geld of drugs zijn verstopt.
Internationaal onderzoekDe man kwam in beeld bij internationaal onderzoek. Politie en Fiod hebben daarbij de afgelopen week voor meer dan tien miljoen euro aan onroerend goed, spullen en banktegoeden in beslag genomen.
In totaal werden 25 panden en woningen doorzocht in Nederland, Montenegro, Liechtenstein, Spanje en Zwitserland. In Nederland gaat het om vier panden in Heusden en drie in Rosmalen. De verdachte is een bekende van de politie. Zo is hij al eerder veroordeeld voor het organiseren van drugstransporten. Het onderzoek gaat nog maanden duren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.