Video

Eindhovense wegpiraat (23) die 76-jarige man doodreed, hoort drie jaar cel eisen

16 mei 2014 om 15:55 • Aangepast 22 november 2020 om 00:30
nl
Tegen een 23-jarige man uit Eindhoven is vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch drie jaar celstraf geëist voor het doodrijden van een 76-jarige stadgenoot. Justitie verwijt hem zware roekeloosheid.
Profielfoto van
Geschreven door

De bestuurder wordt niet aangeklaagd voor doodslag. Die aanklacht is vervallen. Volgens justitie heeft de verdachte met zijn auto 129 kilometer per uur gereden op een weg in Eindhoven waar een maximumsnelheid van vijftig kilometer geldt.
Het ongeluk gebeurde bij een voetgangersoversteekplaats op de Franklin Rooseveltaan in Eindhoven. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Er is vrijdag veel publiek bij de zitting over het dodelijke ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...

'Leek wel een raket'"Ik kan nog steeds niet bevatten wat er is gebeurd", verklaart de bestuurder. Zijn vriendin zat naast hem toen het ongeluk gebeurde. "Hij reed waarschijnlijk te hard, maar ik weet niet meer hoe hard hij reed", aldus zijn vriendin.
Volgens de man heeft hij nooit harder gereden dan 100 kilometer per uur. Een getuige die aan de Rooseveltlaan woont vertelt dat de auto zó hard reed dat het wel 'een raket' leek. "Het geluid van de motor kwam boven het geluid van de televisie uit", vertelt de bewoonster. Dat laatste kwam volgens de Eindhovenaar door de speciale uitlaat. "Hij sprong voor de auto. Dat is mijn beleving", verklaart de bestuurder.
Meerdere overtredingenIn oktober 2008 veroorzaakte de Eindhovenaar al hinder op de Kennedylaan en de Granaat in Eindhoven. Hij reed daar zonder geldig rijbewijs en bovendien te hard. In juni 2009 reed hij ook zonder rijbewijs op de Insulindelaan. Al deze overtredingen zullen tot een voorwaardelijke straf leiden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.