'Love never felt so good' van Michael Jackson is productie van Franck van der Heijden uit Geldrop

16 mei 2014 om 14:47 • Aangepast 24 april 2020 om 12:55
nl
Het nieuwe album van de overleden King of Pop heeft zowaar een Brabants tintje. De opener van de plaat Xscape werd mede geproduceerd door componist Franck van der Heijden uit Geldrop. "Ik wist er zelf helemaal niets van. Ik las kortgeleden op Facebook dat ze onze versie van 'Love never felt so good' als opener op de nieuwe plaat hebben gezet."
Geschreven door

Van der Heijden werd in het wereldje vooral bekend door zijn werk voor the concertreeks 'Night of the Proms'. Hij heeft met talloze artiesten samengewerkt, waaronder David Guetta en Within Temptation.
Giorgo TuinfortSamen met de Nederlandse producer Giorgo Tuinfort werkte hij aan 'Love never felt so good'. Voordat de twee Nederlanders er hun licht over lieten schijnen, bestond de track enkel uit de zang van Michael Jackson en de klanken van een piano.
[YouTube:body:http://youtu.be/3cu6FOUW6s4]
"De demoversie had Michael Jackson samen met Paul Anka in 1983 opgenomen. Wij kregen in 2010 carte blanche van de platenmaatschappij om het te bewerken. Dat ging haast vanzelf. In een middag was het nummer klaar en sindsdien lag het bij de platenmaatschappij op de plank."
ThrillerOm een nummer van Michael Jackson te morgen bewerken was een hele eer voor de geboren Geldroppenaar. "Het nummer is echt een overblijfsel uit de Thriller-periode. Ik was toen tiener en luisterde ook naar Michael Jackson. Jackson werkte toen nog samen met Quincy Jones en dat leverde geweldige arrangementen op. We hebben echt geprobeerd om het in die stijl te produceren."
[YouTube:body:http://youtu.be/pRA20xG8C_k]
Xscape bestaat uit allerlei materiaal van Michael Jackson dat nooit op een album is verschenen. Verschillende producers hebben de demoversies afgemaakt.
Verrassing"Ik vind het geweldig dat het album is verschenen en dat ons nummer erop staat. Die productie is wel al uit 2010, dus het was echt een verrassing dat ze onze versie ineens hadden uitgekozen voor de plaat."
Op Xscape staan drie varianten van 'Love never felt so good', ook nog de originele demoversie en één met Justin Timberlake. Die laatste is als single uitgebracht en is een wereldhit. Van het werk dat de twee Nederlanders in het nummer hebben gestopt, is in die versie niets terug te horen.
Justin Timberlake"Alles is vervangen. Er zitten vooral veel samples in uit andere nummers van Michael Jackson. Het is ook heel goed gedaan. Alleen had de zang van Justin Timberlake er voor mij niet in gehoeven. Een gigantische artiest hoor, maar ze beschikken over een stereoversie van de zang van Michael Jackson. Die hebben wij ook gebruikt en die klinkt als een klok. Waarom zou je die dan vervangen?"
[YouTube:body:http://youtu.be/CJYNv1rPlwo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.