Video

Parc Patersven in Wernhout over een halfjaar niet meer illegaal bewoond

16 mei 2014 om 15:35 • Aangepast 24 april 2020 om 12:55
nl
Over een half jaar mogen recreatiewoningen op Parc Patersven in Wernhout niet meer permanent bewoond worden. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald in het merendeel van de 248 zaken die door een omwonende en bewoners van het recreatiepark waren aangespannen.
Geschreven door

De bewoners willen graag altijd op het park kunnen wonen. De omwonende wil juist dat er een eind komt aan de illegale bewoning.
Op Parc Patersven worden veel recreatiewoningen in strijd met het bestemmingsplan permanent bewoond. Een deel van de recreatiewoningen wordt verhuurd aan arbeidsmigranten. De andere huizen worden door de eigenaren bewoond of zelf verhuurd.
DwangsomDe gemeente Zundert heeft bewoners eerder al een dwangsom van 25.000 euro opgelegd als ze niet stoppen met de illegale bewoning. Die termijnen variëren van enkele maanden tot tien jaar.
Een aantal bewoners heeft aangevoerd dat er een plan ligt van de Vereniging van Eigenaren van Patersven om permanente bewoning op het park mogelijk te maken. Gedeputeerde staten van de provincie Noord-Brabant staan positief tegenover dit plan. Volgens de rechtbank betekent dit nog niet dat er concreet zicht is op legalisering van de bestaande situatie.
WoonwijkDe gemeente heeft in de periode 2007-2011, samen met een projectontwikkelaar plannen gemaakt om het recreatiepark om te vormen tot een woonwijk, met alle daarbij benodigde voorzieningen. Dit bleek niet haalbaar. Volgens de rechter kunnen de bewoners er niet zomaar vanuit gaan dat legalisering nu wel gaat lukken en de gemeente niet meer optreedt.
De rechtbank heeft de termijn waarbinnen de illegale situatie beëindigd moet worden nu bepaald op zes maanden. Dat moet voldoende zijn voor de bewoners om vervangende woonruimte te vinden, aldus de rechtbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.