Tien jaar cel voor Ossenaar voor wildwest-schietpartij op woonwagenkamp Lith

16 mei 2014 om 17:43
nl
Een 41-jarige man uit Oss is vrijdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Hij schoot in oktober vorig jaar minutenlang met een pistool en een jachtgeweer op de woonwagen van zijn ex-vriendin, op een woonwagenkamp in Lith.
Geschreven door

In de woonwagen waren op dat moment drie volwassenen, een baby van negen maanden en en een peuter van drie jaar oud aanwezig. Niemand werd geraakt door de circa veertig kogels en patronen die de man verschoot.
Vijf pogingen tot moordDe man, tegen wie twaalf jaar was geëist, zegt zich niets te kunnen herinneren van zijn daden. Hij was vermoedelijk zwaar onder invloed van drank en drugs. De rechtbank heeft dat niet kunnen vaststellen. Een concrete aanleiding voor de geweldsuitbarsting is niet duidelijk geworden. Het schieten komt wat de rechter betreft neer op vijf pogingen tot moord.
MolotovcocktailDe Ossenaar had ook twee jerrycans met benzine naar het kamp meegenomen, om als molotovcocktail te fungeren. De politie vond de jerrycans bij de beschoten woonwagen in uitgebrande toestand, maar de rechtbank achtte het bewijs niet geleverd dat de man ze opzettelijk heeft aangestoken. Ze kunnen ook door het schieten tot ontbranding zijn gekomen, zo redeneerde de rechter. De man werd daarom van poging tot brandstichting vrijgesproken.
Na de schietpartij sloeg de verdachte op de vlucht, om zich later bij de politie te melden.
De Ossenaar moet daarnaast 10.000 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.