Marc Lammers hekelt amateurisme internationale hockeyfederatie

16 mei 2014 om 18:20
nl
Bondscoach Marc Lammers uit Haarsteeg heeft vrijdag in Düsseldorf flink uitgehaald naar de internationale hockeyfederatie FIH. Lammers, bondscoach van België, beticht de overkoepelende organisatie van amateurisme.
Geschreven door

Hij vindt het onbegrijpelijk dat amper drie weken voor het begin van het dubbele WK in Den Haag het gebruik van verlengde sticks verboden is door de FIH. Zijn keeper Jérémy Gucassoff hanteerde de zogenoemde 'bezem' in shoot-outs. Die stick was volgens Lammers 1.20 meter lang, waar nu een lengte van maximaal 1.05 meter door de FIH is opgedragen.
Triets"Ik vind die beslissing niet zo erg, maar wel dat hij zo kort voor het WK wordt ingevoerd'', betoogt Lammers vrijdag op Hockey.nl. "Het is triest dat die stick bij eerdere grote toernooien is goedgekeurd en dat nu pas zo'n besluit wordt gemaakt. Dat vind ik echt belachelijk. Doe dat dan meteen, als je die stick voor het eerst keurt.''
Volgens Lammers oogt het beleid van de FIH niet bijster professioneel zo vlak voor het WK. "Blijkbaar mag dat allemaal. Het stelt me teleur dat onze sport zo amateuristisch wordt gecoördineerd.''
VierlandentoernooiLammers doet met België mee aan het vierlandentoernooi in Düsseldorf. Zijn ploeg speelde donderdag met 2-2 gelijk tegen olympisch kampioen Duitsland. Zaterdag neemt België het op tegen Nederland, dat donderdag opende met een zege tegen Engeland (3-1).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.