Bijna vijftig Brabantse burgemeesters willen ruimer kinderpardon

16 mei 2014 om 18:56
nl
Steeds meer Brabantse burgemeesters willen een ruimhartiger pardon voor kinderen van asielzoekers. Het aantal handtekeningen onder een petitie daarover is vrijdag opgelopen tot 48. In totaal hebben 301 burgemeesters de petitie ondertekend.
Geschreven door

Vorige week hadden zeventien Brabantse burgemeesters de petitie ondertekend. In de tussentijd hebben dus meer dan dertig burgemeesters hun krabbel onder de actie gezet. De oproep staat op de site van het zogeheten Landelijk Overleg Gemeentebesturen inzake Opvang- en terugkeerbeleid (LOGO).
Onder de burgemeesters die de petitie ondertekenden, zijn een paar belangrijke PvdA'ers, zoals Peter van der Velden (Breda), Peter Noordanus (Tilburg) en Rob van Gijzel (Eindhoven).
Kinderpardon wordt niet aangepastStaatssecretaris Fred Teeven (Justitie) verklaarde maandag dat het kinderpardon niet wordt aangepast. "Maar ik zal de regeling ruimhartig uitvoeren. Daarom ben ik bereid om nieuwe informatie in te winnen'', zei hij. Teeven vroeg burgemeesters om informatie over kinderen die volgens hen toch onder het pardon zouden moeten vallen.
Het kinderpardon is in 2012 ingevoerd. Kinderen van asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland wonen en hier intussen zijn geworteld, komen ervoor in aanmerking.
Bosschenaar BrandonEen van de kinderen die terug zou moeten, is de 12-jarige Brandon uit Den Bosch. Burgemeester Ton Rombouts zet zich al enige tijd in om de in Kenia geboren jongen in Nederland te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.