Video

Frank en Brenda uit Putte leven al drie jaar in een bouwput: 'De accu is nu wel leeg'

16 mei 2014 om 21:00 • Aangepast 24 april 2020 om 12:56
nl
Frank en Brenda Prins uit Putte leven al bijna drie jaar in een nachtmerrie. Ze wilden een mooie nieuwe verdieping op hun huis. De aannemer kon rekenen op subsidie van de gemeente, omdat er geklust werd door herintreders. Maar dat liep niet zoals het moest. En inmiddels is de aannemer failliet. Frank en Brenda leven nu in een onveilige bouwput.
Geschreven door

In de winkel kunnen nog wel gewoon sigaren worden gekocht, maar als je naar boven kijkt, zie je wat er mis is. Er is geen plafond en de elektriciteitsdraden hangen los. In de huiskamer van de twee hangt er zeildoek tegen de balken. “Dat is een zelfgemaakte goot,” zegt Frank Prins. ‘Het lekt zo erg, dat het niet meer lukt alles met emmers op te vangen. Deze goot verzamelt het water.”
Faillissement“De aannemer ging failliet. Toen zijn we naar de rechtsbijstandverzekering gestapt, die konden niets doen en daarna zijn we naar de gemeente gegaan. Die konden ons ook niet helpen, zeiden ze. En daarna werd het heel stil,” zegt Brenda Prins.
De twee hoopten dat de gemeente nog kon helpen omdat het bedrijf door hen werd gesubsidieerd. “Toen we begonnen met de bouw kwam de wethouder nog trots kijken, samen met BN de Stem.” Maar toen het mis ging, gaf de wethouder niet thuis en moesten Frank en Brenda zelf voor de kosten opdraaien.
MediaNu het verhaal van Frank en Brenda afgelopen tijd een paar keer in de media is geweest, komt de gemeente plots wel in actie. De twee kunnen een lening krijgen van 30.000 euro om de boel veilig te maken. Alles moet dan in de oude staat worden hersteld.
Ze zijn blij met het gebaar van de gemeente, maar realiseren zich ook dat als dit plan doorgaat, ze straks zo’n 100.000 euro verder zijn en nog steeds geen opbouw hebben. De gemeenteraad buigt zich eind deze maand over de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.