Video

Steeds meer Brabantse jongeren verslaafd aan gamen

18 mei 2014 om 11:00 • Aangepast 24 april 2020 om 12:56
nl
Steeds meer jongeren zijn verslaafd aan het spelen van games. Dat blijkt uit een rondgang langs Brabantse verslavingsklinieken. In het ergste geval komen game-verslaafden de deur niet meer uit, verwaarlozen ze zichzelf en zitten letterlijk de hele dag achter de computer.
Geschreven door

De 21-jarige Robert zat jarenlang 16 tot 18 uur per dag achter zijn laptop te gamen. Helemaal in zijn eigen wereldje, zonder zelfs maar de tijd te nemen om fatsoenlijk te eten en te slapen. Robert: "Ik zat vaak met de koptelefoon op mijn hoofd en een capuchon eroverheen achter mijn bureau. Naast mijn computer brandde een bureaulampje en verder zat ik in het donker."
'Moeite om regels te stellen'Zoals Robert zijn er veel meer jongeren in Brabant. Iris de Man van Novadic Kentron: "Ik spreek steeds meer ouders die zich zorgen maken over het vele gamen van hun zoon of dochter. Vaak hebben die moeite om regels te stellen en om die te handhaven."
Met Robert gaat het inmiddels weer beter. Tien weken lang werd hij behandeld bij kliniek Yes, We Can in Eindhoven. Sindsdien heeft hij geen computerspel meer gespeeld. Robert: "Daar moet ik ook niet meer aan beginnen. Als ik nu met een game zou starten, hou ik er voor morgenochtend vier uur waarschijnlijk niet meer mee op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.