Video

Jan Poortvliet traint twee Nigeriaanse internationals in aanloop naar WK in Brazilië

16 mei 2014 om 22:00
nl
Voetbaltrainer Jan Poortvliet uit Eindhoven helpt twee internationals van Nigeria om fit te blijven tot het wereldkampioenschap in Brazilië. Op het complex van een amateurclub in Eindhoven trainen Nwofor (VVV-Venlo) en Uchebo (Cercle Brugge) tot 28 mei onder leiding van Poortvliet.
Geschreven door

De oud-trainer van onder meer FC Den Bosch, FC Eindhoven en Helmond Sport werd benaderd door de manager van beide internationals. De nu nog clubloze Poortvliet is blij dat hij weer op het veld staat. "Dit is een heerlijk gevoel. Ik vind het wel een eer dat ik deze jongens mag trainen aangezien ze naar een WK gaan", zegt Poortvliet.
Pittige trainingDe trainer speelde in 1978 met Oranje in de WK-finale tegen Argentinië. Hij weet dus wat er als speler van je gevraagd wordt. En dus worden Nwofor en Uchebo flink onder handen genomen. "Ik heb het gemist om op het veld te staan. Je mist de spanning, de kritiek en de complimenten", vertelt Poortvliet.
Op 28 mei speelt Nigeria een oefeninterland tegen Schotland. Dan zal blijken of de extra trainingen van Poortvliet hun vruchten hebben afgeworpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.