Video

Dreiging voor aanslag op familiefeest in Partycentrum Bowling Valkenswaard voorbij

17 mei 2014 om 09:04 • Aangepast 22 november 2020 om 00:28
nl
De politie is vrijdagavond- en nacht druk doende geweest met het bewaken van het centrum in Valkenswaard. Bij de politie kwam vrijdag informatie binnen over een ophanden zijnde liquidatie op een besloten familiefeest in Partycentrum Bowling Valkenswaard. Burgemeester Ederveen besloot het gebied uit te roepen tot veiligheidsrisicogebied. Tientallen extra agenten waren op de been.
Profielfoto van
Geschreven door

Het besluit tot preventief fouilleren in het centrum van Valkenswaard gold tot zaterdagochtend zes uur. Vrijdagavond vanaf zes uur ging het besluit van kracht. Het bleef rustig in het gebied, niemand werd aangehouden in verband met de geplande liquidatie.
GebiedsverbodTwee personen kregen een gebiedsontzegging en mochten daardoor niet op een groot gedeelte van de Markt, de Eindhovenseweg en de Leenderweg komen. Dat hebben ze volgens een woordvoerder van de politie ook niet gedaan.
Burgemeester Ederveen nam het besluit voor een veiligheidsrisicogebied op basis van een bestuurlijke rapportage. Die kreeg hij vrijdag van de politie. Daarin werd gesproken over 'een ernstige vrees voor het ontstaan van een verstoring van de openbare orde'.
Specifieke dreigingDie vrees bestond eruit dat er een mogelijke afrekening ophanden was in het aangewezen gebied, waarbij ook vuurwapens zouden worden gebruikt. Die aanslag was voor vrijdag gepland in Partycentrum Bowling Valkenswaard aan de Peperstraat. Daar werd een besloten familiefeest gehouden, waar afscheid werd genomen van de terminaal zieke Maria Pruymboom. Agenten stonden bij de ingang van deze locatie om een oogje in het zeil te houden.

Wachten op privacy instellingen...

De avond en nacht verliepen zonder noemenswaardige incidenten. Bij het preventief fouilleren zijn wel twee verdachten opgepakt voor diefstal van muntgeld. De mannen die zijn opgepakt hadden niet met de geplande liquidatie te maken.

Wachten op privacy instellingen...

Dreiging voorbijDe dreiging in Valkenswaard is volgens de politie voorbij. "Het onderliggende probleem niet, maar de specifieke dreiging wel. Die ging om een specifieke tijd en locatie", aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.