Sport zaterdag: Dames HC Tilburg in finale play-offs, Voorn vijfde in La Baule

17 mei 2014 om 10:15 • Aangepast 22 november 2020 om 00:28
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor springruiter Vincent Voorn, oud-hockeyer Remco van Wijk, de hockeysters van Tilburg en de voetballers van Willem II.
Profielfoto van
Geschreven door

Dames HC Tilburg in finale play-offsDe hockeysters van Tilburg zijn weer een stapje dichter bij promotie naar de hoofdklasse. Tilburg won na shoot-outs van Rotterdam en plaatst zich daardoor voor de finale van de play-offs. Na de reguliere speeltijd stond het in Rotterdam 1-1. Vlak voor het einde van de verlenging dacht Tilburg de winnende treffer te scoren, maar die werd afgekeurd omdat de bal te hoog zou zijn. Shootouts moesten de beslissing brengen en daarin bleef Tilburg dus het koelst. Woensdag speelt Tilburg tegen Pinoké, de nummer 10 van de hoofdklasse.

Wachten op privacy instellingen...

Vijfde plaats voor springruitersSpringruiter Vincent Voorn uit Dinteloord is met de Nederlandse ploeg vrijdag vijfde geworden tijdens de landenwedstrijd in het Franse La Baule. Het team van bondscoach Rob Ehrens kwam over twee manches uit op zestien strafpunten. De wedstrijd werd gewonnen door Frankrijk, met slechts vier strafpunten. België werd tweede, voor Ierland en Groot-Brittannië. Voorn reed op Quilan. Het Nederlands team bestond verder uit Jur Vrieling, Timothy Hendriks en Willem Greve.
Bloemendaal haalt Van Wijk terugRemco van Wijk keert als assistent-coach terug bij hockeyclub Bloemendaal. De oud-hockeyinternational uit Breda gaat trainer Russell Garcia bij de mannenploeg bijstaan. Van Wijk speelde van 1991 tot 2002 voor de club uit Noord-Holland en won onder meer vier landskampioenschappen met 'de Mussen'. In die periode speelde Van Wijk ook 242 interlands. Van 2008 tot 2010 maakte Van Wijk ook al deel uit van het begeleidingsteam van het eerste elftal van Bloemendaal. Toen als assistent van Michel van den Heuvel en Max Caldas.
Twee hattricks tijdens oefenduel Willem IIWillem II heeft de laatste oefenwedstrijd voor de zomerstop ruim gewonnen. Vijfdeklasser SV Reeshof werd zaterdag met 7-1 aan de kant gezet. Ruud Boymans en Justin Mathieu scoorden ieder drie keer. Mitch van de Ven was de andere doelpuntenmaker van Willem II. De voetballers gaan nu op vakantie. Na de zomer komt Willem II, na een seizoen afwezigheid, weer uit in de eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.