Video

Afscheid van terminaal zieke Maria Pruymboom overschaduwd door dreiging met aanslag in Valkenswaard

17 mei 2014 om 12:45 • Aangepast 24 april 2020 om 12:57
nl
Verdrietig is Greet van der Kamp dat het afscheidsfeest van haar dochter vrijdag in Partycentrum Bowling Valkenswaard werd overschaduwd door een geplande aanslag. De terminaal zieke Maria Pruymboom (37) wilde met het feest nog één keer het leven vieren. Haar neef organiseerde het feest, maar mocht vanwege een acute dreiging tegen hem niet aanwezig zijn.
Geschreven door

Aangeslagen vertelt Greet over het feest, waarbij de stemming allesbehalve droevig was. "Het verliep goed. Er waren wat agenten bij de ingang en aan de achterkant, maar verder was er van een dreiging niets te merken."
Gewaarschuwd voor liquidatieMaar de dreiging van een liquidatie was er wel degelijk. Bij de politie kwam vrijdag informatie binnen dat op het besloten familiefeest een afrekening zou plaatsvinden. Daarom was de omgeving van het partycentrum een veiligheidsrisicogebied.
Vanaf vrijdagavond zes uur werd begonnen met preventief fouilleren. Tientallen extra agenten werden ingezet om de boel in de gaten te houden.
Gezellig, maar wrangBuiten was er hier en daar wel wat te merken van de dreiging, maar binnen in het partycentrum zat de sfeer er goed in. Dat blijkt ook uit deze video, gemaakt op het feest. Niets wijst op angst bij de feestgangers, zo bevestigt Greet. "Er was niets van te merken. Niemand was bang."
Maar iedereen was het er wel over eens dat het bijzonder wrang is dat uitgerekend de organisator van het feest niet bij het afscheid van zijn nicht aanwezig kon zijn. "Hij mocht niet van de gemeente. Een maand lang mag hij niet in Valkenswaard komen vanwege die dreiging. Dat hij er niet bij kon zijn is heel verdrietig", zegt Greet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.