Rugbyspeler (14) haalt bal uit bosjes en vindt dode vrouw bij rugbyveld Den Bosch: 'Het was heftig' - Omroep Brabant
Video

Rugbyspeler (14) haalt bal uit bosjes en vindt dode vrouw bij rugbyveld Den Bosch: 'Het was heftig'

17 mei 2014 om 14:45 • Aangepast 22 november 2020 om 00:28
nl
In de bosjes bij het rugbyveld aan de Hekellaan in Den Bosch heeft een 14-jarige rugbyspeler zaterdagochtend het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. "Ik vond het heel heftig om haar daar te zien liggen", vertelt de jongen tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Een rugbyteam was zaterdagochtend bezig met de voorbereidingen op een wedstrijd. De rugbybal vloog daarbij over de afrastering van rugbyclub The Dukes en kwam in de bosjes terecht. Een jonge speler haalde de bal uit de bosjes en ontdekte het lichaam.
Huilen"Ik keek een beetje rondom een boom, waar de bal zou moeten zijn en toen zag ik die vrouw liggen. Eerst geloofde ik het niet en toen ik nog een keer keek, wist ik het zeker", zo laat hij weten. Hij vertelt dat hij er erg droevig van werd. "Ik moest ervan huilen, haar gezicht was helemaal paars."
Na de vondst ging hij meteen naar een trainer. Die zorgde er met de clubleiding voor dat de hulpdiensten werden gebeld. De jongen heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.
Doodsoorzaak onbekendHet lichaam ligt er volgens de politie al een tijdje. De politie weet nog niet hoe de vrouw overleden is, maar er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. De politie weet inmiddels wie de vrouw is, maar moet de familie nog inlichten. Volgens een woordvoerder is niet te zeggen hoe lang het stoffelijk overschot al in de bosjes lag.

Wachten op privacy instellingen...

Forensisch rechercheurs onderzoeken het lichaam.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.