Video

Jordy Buijs krijgt petitie van NAC-supporters: 'Misschien gaat het werken, dat meen ik serieus'

17 mei 2014 om 18:45 • Aangepast 24 april 2020 om 12:57
nl
Jordy Buijs ontving zaterdag uit handen van twee supporters een petitie die ervoor moet zorgen dat hij bij NAC Breda blijft. Buijs groeide in drie seizoenen uit tot publiekslieveling in Breda. En die waardering is wederzijds. "Ik heb een zwak voor deze actie", zegt Buijs.
Geschreven door

"Het is spontaan ontstaan als ludieke actie op Twitter", legt initiatiefnemer Melvin uit. Honderden tweets met de hashtag #jordymoetblijven kwamen binnen.
"Misschien gaat hij weg, misschien niet. We willen heel graag dat hij bij NAC blijft en van het een komt het ander."
Jordy gaat vooropJordy Buijs speelt sinds 2011 voor NAC Breda en werd meteen een vaste waarde in het team. "Jordy is iemand die voorop gaat, hij legt passie in z'n spel", verklaart mede-initiatiefnemer Maurice de waardering voor Buijs.
"Hij weet hoe hij supporters moet opzwepen. Er is een klik. Dat is heel belangrijk bij NAC. We hoeven hier geen Messi's, maar we willen gewoon 'onze' jongens."
Onder indrukBuijs heeft een aflopend contract, maar kan een nieuwe driejarige verbindtenis tekenen in Breda. Er is echter ook interesse van andere clubs, waarvan die van FC Groningen het meest concreet lijkt.
Buijs is onder de indruk van de moeite die de supporters doen om hem in Breda te houden. "Misschien dat het gaat werken. Dat meen ik serieus", zegt hij. "De beslissing is nog niet gemaakt. Alles ligt open. Ik ben wel een gevoelsmens, ik heb een zwak voor deze actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.