Derde finale play-offs basketbal: SPM Shoeters verliest van GasTerra Flames

17 mei 2014 om 23:44
SPM Shoeters heeft de derde wedstrijd in de finale van de play-offs verloren van GasTerra Flames. Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar in het derde kwart liet SPM Shoeters een paar steken vallen. Flames nam een comfortabele voorsprong en gaf die niet meer uit handen: 92-85.

Net als in de voorgaande twee wedstrijden was het verschil tussen beide teams klein. Na het eerste kwart leidde Shoeters met 19-22, maar gedurende de wedstrijd bleven de teams stuivertje wisselen. Na het tweede kwart was het Flames dat de dans leidde met 45-41.
Groningen leunde flink op de driepunters van Arvin Slagter, terwijl Den Bosch het moest hebben van de scoringslust van Tai Wesley.
Flames neemt afstandIn het derde kwart nam Groningen langzaam maar zeker afstand van Shoeters. Flames kwam steeds makkelijker door de verdediging van Den Bosch heen. Op een gegeven moment was het verschil zelfs veertien punten. Die voorsprong kwam ook door de vele vrije worpen die Groningen kreeg. Aan het einde van het derde kwart was de stand 68-57.
In het laatste kwart behielden de Groningers hun voorsprong. Uiteindelijk was de eindstand 92-85 en in Martiniplaza werd de overwinning flink gevierd.
'Nooit meer teruggekomen uit het dal'Ralf de Pagter vond dat SPM Shoeters de wedstrijd in het derde kwart uit handen gaf. "Toen waren we enkele keren ongelukkig in de aanval, en dat werd afgestraft door Groningen. We zijn nooit meer teruggekomen uit dat dal", zei De Pagter na afloop.
Trainer Sam Jones sprak van enkele wondertreffers aan de kant van Groningen. "Zij scoorden enkele fenomenale ballen. Als die er allemaal ingaan, wordt het heel erg lastig." Wel vond Jones het niet kunnen dat Den Bosch maar liefst 92 punten moest incasseren. "Dat kan echt niet. Het is dit seizoen niet voorgekomen dat de tegenstander zoveel gescoord heeft."
De slotconclusie was dan ook duidelijk voor De Pagter. "Ik denk dat we in het vervolg beter moeten verdedigen." Donderdag speelt SPM Shoeters in De Maaspoort zijn vierde duel in de finale van de play-offs. De Pagter: "Dan speel je op eigen veld, voor je eigen fans. Dat is een wedstrijd die ons een stuk beter ligt dan de uitduels."
Het staat nu 2 tegen 1 in de best-of-seven-serie in het voordeel van Flames. Dinsdag verloor Shoeters ook al, maar vrijdag werd de winst naar Den Bosch gehaald.