Grootste fanclub FC Barcelona uit Rosmalen ziet Atlético de titel pakken: 'Geen nagels meer over’

18 mei 2014 om 00:18 • Aangepast 22 november 2020 om 00:27
nl
Atlético Madrid kroonde zich zaterdag ten koste van FC Barcelona tot landskampioen van Spanje. In spanning keken de leden van 'de grootste fanclub van Barça' toe. Het werd niet dé avond voor de vereniging uit Rosmalen. "Het was spannend tot de laatste seconde. Ik heb geen nagels meer over", vertelt bestuurslid Henk van der Tas (46).
Profielfoto van
Geschreven door

Fan Club Barcelona is al vijftien jaar actief en noemt zichzelf 'Barça's grootste fanclub buiten Catalonië'. Met meer dan 1200 leden werkt de club vier keer per jaar aan een tijdschrift, organiseren ze reizen naar Camp Nou en houden ze landelijke bijeenkomsten in diverse Nederlandse stadions. "We hebben een hele fanatieke aanhang. We komen geregeld samen in Rosmalen."
Voor de zesde keer op rij konden de Catalanen niet winnen van Atlético, die met de zwaar bevochten remise de tiende landstitel veiligstelden. "Barcelona verdiende het dit jaar niet om kampioen te worden. Er is dringend nieuw elan nodig", aldus Van der Tas, die als hoofdredacteur de baas is over het tijdschrift dat op het kantoor in Rosmalen gemaakt wordt.

Wachten op privacy instellingen...

Contact met Johan CruyffAls doorgewinterde Barça-fan baalt Van der Tas als een stekker dat zijn club niet de trofee omhoog mag gooien. "Ze zijn de honger kwijtgeraakt. Als zelfs een Messi het laat afweten, weet je dat ze uit vorm zijn. Je blijft hopen op een wonder, maar het heeft niet zo mogen zijn", betreurt de supporter. Volgens Van der Tas heeft Barcelona het niet vanavond, maar in andere wedstrijden laten liggen.
Gevolgen voor de fanclub heeft het 'natuurlijk niet'. "We blijven bestaan. De band tussen Nederland en FC Barcelona is al jarenlang ijzersterk", legt Van der Tas uit, die daarbij verwijst naar de rol van superster Johan Cruyff. "We werken zo nu en dan samen met Johan. Onze fanclub zet zich bijvoorbeeld in voor zijn foundation, zoals het een echte Barcelona-fanclub betaamt."

Wachten op privacy instellingen...

Voorzitter Peter Goedbloed uit Rosmalen was zaterdag niet bereikbaar voor een reactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.