Video

Jonge Brabantse uitvinders tonen 'uitvinding van de toekomst' bij TU/e

18 mei 2014 om 11:55 • Aangepast 24 april 2020 om 12:58
nl
Zoë van der Cammen, Tristan van den Hoek en Faye van Wijngaarden hebben het 'beste idee voor de toekomst'. Dat werd zondagmiddag bekend tijdens de Eureka-pitch bij de Technische Universiteit in Eindhoven. Onder de naam Team NXT Generation bedachten ze een accu-carrousel.
Geschreven door

De jonge knappe knoppen presenteerden hun idee samen met hun leeftijdsgenoten in het kader van het 100-jarig bestaan van Natlab, de afdeling binnen Philips waar uitvindingen worden gedaan. Vanwege dat jubileum hield Omroep Brabant met de TU/e, het Eindhovens Dagblad en Studio040 de Eureka-pitch, waarbij jonge uitvinders en onderzoekers in de leeftijd van 12 tot 18 jaar hun idee zondag presenteerden.
Drie teams genomineerdDe genomineerden waren Eva Smeenk en Sophie Lubse, Team NXT Generation en Ruben Dillen en Jaap van Haren. Zij bedachten glow in the dark mascara, accu's op een bagagedrager van een fiets en de zogeheten Sun Phone, een oplaadhoesje voor mobiele telefoons. Uiteindelijk ging Team NXT Generation er dus met de winst vandoor.
De drie winnaars bedachten de accu-carrousel: een accu die tijdens het fietsen op de bagagedrager wordt opgeladen. Bij aankomst op de bestemming is er een grote energiebron ontstaan waarmee bijvoorbeeld licht kan worden ontbrand.
De teams dienden eerder hun ideeën in. De Eureka-pitch voor de genomineerde uitvinders in de categorie 13-18 jaar is zondag in de grote zaal van het auditorium van de TU/e tijdens de TU/e-publieksdag. De presentatie was in handen van Omroep Brabant-presentator Cindy de Koning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.