Rallyrijder Kevin Abbring rijdt naar tweede plaats in Azoren Rally

18 mei 2014 om 13:47 • Aangepast 24 april 2020 om 12:59
nl
Kevin Abbring is tweede geworden in de Sata Rallye Açores en wist daarmee voor het eerst dit seizoen zijn getoonde snelheid te verzilveren. "We blijven leren en de auto beter kennen. Het voelt toch een beetje als een overwinning" aldus Abbring na de finish.
Geschreven door

Na pech in Griekenland en Ierland, telkens resulterend in een opgave vanuit een top drie positie, hoopte Kevin Abbring op de Azoren nu eens af te kunnen rekenen met de pechduivel. Vanaf proef vier pakte Abbring de leiding in de rally en lijkt alles naar wens te gaan.
Niet geheel pechvrijToch komt ook in deze rally een ommekeer. Op de tiende proef gaat de stuurbekrachtiging van de Peugeot 208 R5, waarschijnlijk door een steen, kapot en dus moet Abbring anderhalve proef zonder rijden. Het tijdsverlies lijkt overbrugbaar op de laatste dag, maar dan moet wél alles goed gaan
Op de laatste dag slinkt de achterstand, tot Abbring een tweetal kleine foutjes maakt. Vóór heeft hij van zijn achterstand van negentien seconden er nog ruim vijf over. Zijn ultieme poging de winst te pakken wordt afgeslagen en Abbring moet zich tevreden stellen met een tweede plaats.
Bekroning"We hadden gisteren pech met de aandrijfriem en dat is zonder enige twijfel de reden dat we niet hebben gewonnen", laat de Sonse rallyrijder weten. Hij werd wel nog bekroond met de prijs voor degene die het meest volgens het gedachtengoed van wijlen Colin Mc Rae reed; de Flat out Trophy.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.