'Redelijk groot' xtc-lab opgerold aan Poeldonkweg in Den Bosch

18 mei 2014 om 14:58 • Aangepast 24 april 2020 om 12:59
nl
In een loods op een bedrijventerrein aan de Poeldonkweg in Den Bosch is zondagochtend rond vijf uur een xtc-laboratorium opgerold. Volgens de politie is het een 'redelijk groot' lab. Omwonenden klaagden over ernstige stankoverlast.
Geschreven door

De politie en de brandweer troffen in één van de gebouwen het lab aan. Er stonden enkele vaten met chemische stoffen in het gebouw, die vermoedelijk voor de stank zorgden. Over de precieze omvang kon een politiewoordvoerder nog geen uitspraken doen.
Behalve de politie en de brandweer rukte ook een ambulance uit, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond. Er is nog niemand aangehouden. De politie heeft een onderzoek gestart en zal het laboratorium in de loop van zondag ontruimen.
Xtc-laboratoria groot probleemEen groot deel van de Nederlandse xtc-laboratoria staat in Brabant. Volgens deskundigen van het Nederland Forensisch Instituut worden die labs steeds groter, met alle gevolgen van dien. Niet alleen neemt het aantal dumpingen van drugsafval toe, ook het werk zorgt in toenemende mate voor gevaar. Zo kwamen in Uden afgelopen maand twee mannen om het leven door giftige gassen die vrijkwamen bij de drugsproductie.
Brabantse burgemeesters luiden de noodklok en zien graag meer bevoegdheden om harder op te treden tegen deze laboratoria. Als in een lab nu namelijk grondstoffen, maar geen drugs worden gevonden, kan een burgemeester niets doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.