Video

RKC en Martin Koopman nog steeds met elkaar in gesprek: 'Ik wacht op witte rook'

20 mei 2014 om 21:21 • Aangepast 24 april 2020 om 13:00
nl
Martin Koopman staat op het punt de nieuwe trainer van RKC Waalwijk te worden. Dinsdag volgt er nog een gesprek. Mocht dat goed verlopen, dan neemt hij het stokje over van Erwin Koeman, die zijn ploeg zondag zag degraderen naar de Jupiler League.
Geschreven door

Koopman zal dan leiding gaan geven aan de technische staf, waarin nu ook nog Rob Maas, Roy Hendriksen en keeperstrainer Ed de Goey zitten. De verwachting is dat Maas, als hij dit jaar zijn diploma Coach Betaald Voetbal haalt, na het komende seizoen hoofdtrainer van RKC Waalwijk wordt. Om die reden zal Martin Koopman een éénjarig contract tekenen.
Witte rook"Ik wacht op witte rook", zegt Koopman vanuit zijn huis in Diepenveen. "Het gaat altijd over geld natuurlijk. Daar zijn ze over aan het discussiëren. Of ze dicht bij mijn wensen kunnen komen. Ik denk dat als we alle twee de goede wil hebben, we er wel uit komen. Het is niet teveel wat ik vraag. Maar het is passen en meten voor RKC. Daar heb ik begrip voor."
Zoals Ferguson bij Manchester UnitedDe verwachting is dan ook dat RKC en Koopman snel tot een overeenkomst komen. Een verbintenis voor één jaar. Daarna wordt assistent Rob Maas hoofdtrainer. Het is de bedoeling dat Martin Koopman als een soort 'Engelse manager' gaat fungeren bij RKC.
"Je kunt het vergelijken met Ferguson destijds bij Manchester United. Die liet Meulensten alles doen. Dit is iets wat steeds meer gaat komen, daar ben ik van overtuigd. Dat een hoofdtrainer, een eindverantwoordelijke het overzicht moet bewaren. Als je met je assistenten op één lijn zit, is het geweldig om te doen."
Koopman (57) was eerder trainer in Kongo, China, Griekenland en Saoedi-Arabie. In Nederland werkte hij onder andere bij FC Den Bosch en BV Veendam.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.