Erik van Loon crasht in Belgische Sezoensrally

18 mei 2014 om 21:25 • Aangepast 24 april 2020 om 13:00
nl
Voor velen is het een tweede thuiswedstrijd', de Sezoensrally, vlak over de grens in Bocholt. Erik van Loon (Riethoven) ging er testen voor zijn echte thuiswedstrijd, de ELE Rally. Hij strandde al op de tweede klassementsproef. Piet van Hoof (Wintelre) deed het beter, hij ging op de vijfde plaats een hele reeks provinciegenoten voor.
Geschreven door

Opvallende deelnemer in de Sezoensrally was Erik van Loon, die kwam oefenen voor de vijftigste ELE Rally. Op de tweede proef liep het echter heel anders dan hij had gehoopt.
Lekke band"Op het moment dat ik remde voor een bocht liep een band van de velg en we gleden achterstevoren richting een paal", aldus Van Loon. Hij reed op dat moment met een lekke band, niet ongebruikelijk als het tijdsverlies van wisselen groter is dan van doorrijden. Bij een poging weg te komen gleed de auto vervolgens een sloot in en is de rally over.
Ondanks de pech blijft Van Loon optimistisch voor zijn thuiswedstrijd. "De paar kilometer die we hebben gereden gingen ontzettend goed, dus we hebben er wel vertrouwen in, al wordt de ELE Rally een zware klus", meent hij.
Overwegende Brabantse top tienDe top tien kleurde in Bocholt meer Brabants dan Belgisch. Piet van Hoof (Wintelre) wist de finish te bereiken als vijfde. "Het ging niet slecht, we zaten er goed bij", aldus Van Hoof.
Hij ging vier andere Brabanders in de top tien vooraf; Arjen de Koning (Eindhoven, zesde), Johan Faes (Reusel, achtste), Martin van Iersel (Tilburg, negende) en Antoine van Ballegooijen (Nuenen, tiende). De Belg Kris Princen, die met het sterkste WRC-materiaal aan de start verscheen, won de Sezoensrally.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.