Mogelijke daders van overval op waardetransportbedrijf Brink’s in Best opgepakt in Marokko

18 mei 2014 om 22:06
nl
De Marokkaanse autoriteiten hebben zaterdag bekendgemaakt dat vier personen van Marokkaanse afkomst zijn opgepakt die in België en Nederland gezocht worden voor grote diefstallen en gewapende overvallen.
Geschreven door

Dat meldde de website van Het Laatste Nieuws in België. Onder de overvallen die de mannen pleegden, zijn mogelijk de overvallen op waardetransportbedrijf Brink's in Best en Amsterdam. Zij zouden ook de daders van de spectaculaire diamantroof op vliegveld Zaventem in Brussel zijn. Het is niet bekend wanneer de verdachten zijn aangehouden.
Volgens een politiewoordvoerder is het onderzoeksteam uit Nederland niet betrokken bij de arrestaties. "We zullen contact leggen met de lokale autoriteiten omdat we natuurlijk zeer geïnteresseerd zijn in hun informatie."
Overvallen, diefstal en poging tot doodslagVolgens de website worden de verdachten gezocht voor ‘poging tot doodslag, gewapende overvallen op depots van waardentransporten, een grote diefstal van juwelen op een Europese luchthaven en een gewapende overval op een Belgisch ziekenhuis met de bedoeling een gedetineerde te helpen ontsnappen’.
Overval op Brink’s in BestWaardetransportbedrijf Brink's in Best werd op woensdagavond 20 maart 2013 rond elf uur overvallen. De daders kwamen binnen door een deur aan de zijkant van het gebouw op te blazen. Kort na de overval zijn enkele agenten beschoten op de N397.
Op het Brink’s gelddepot in Amsterdam werd in 2011 een overval gepleegd waarbij 12 miljoen euro werd buitgemaakt. De achtervolging van de daders eindigde via de A2 op de Noord Brabantlaan in Eindhoven. Daar konden de daders ontkomen nadat ze het vuur openden op de politie.
De spectaculaire overval door een groep zwaarbewapende en gemaskerde mannen op Brussels Airport, in februari 2013 werd voor 38 miljoen euro aan diamanten geroofd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.