Video

Roosendaalse sprinter Moreno Hofland mag over een maand weer op de fiets

19 mei 2014 om 22:39
nl
Wielrenner Moreno Hofland uit Roosendaal heeft van artsen te horen gekregen dat hij over een maand weer kan gaan fietsen. In de laatste etappe van de Ronde van Californië in en rond Thousand Oaks kwam de sprinter van Team Belkin dit weekend zwaar ten val. "Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad", aldus de renner, die vijf ribben en een wervel in zijn onderrug brak.
Geschreven door

Vanuit zijn ziekenhuisbed blikt de renner  terug op de smak die hij afgelopen weekend maakte. "Ik was niet zo goed meer en kapot van de warme week. Met wat andere renners was ik gelost en we waren op het gemakje terug aan het rijden naar de finish."
Best wel gekTijdens de afdaling haalt Hofland wat toeristen in dan volgt een blinde bocht naar links. "Ik hield rechts aan omdat er verkeer aan kon komen. ik denk dat er mensen in de binnenbocht stonden waar ik van geschrokken ben. Ik remde en allebei mijn wielen blokkeerde. Toen slipte ik tegen de stoeprand aan en ging over de kop. Zo met mijn rug op de vangrail."
Nog steeds een beetje verbaasd voegt de sprinter eraan toe: "Ik heb nog gevraagd aan mijn ploegmaat, maar we gingen niet te hard ofzo. Ik deed niks speciaals, nam geen risico's. Best wel gek eigenlijk."
Met pijn weer op de fietsOver een maand hoopt Hofland weer op de fiets te zitten. "Misschien kan ik dan weer rustig trainen. Maar ik hoorde van de dokter dat je ribben lang gevoelig blijven dus ik zal misschien nog wel een paar maanden last hebben met ademen of drempels."
Toch is er nog hoop dat hij over een maand weer kan koersen. Voorlopig staat er nog geen definitieve streep door het Nederlands Kampioenschap eind juni, waar de renner zijn zinnen op had staan. "Als ik het kan halen ga ik het proberen. Maar als de dokters nu zeggen dat ik pas over een maand weer kan fietsen gaat het erg lastig worden daar goed in orde te zijn. Ik hoop er het beste van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.