Raad Tilburg is tegen referendum over gereguleerde wietteelt

20 mei 2014 om 02:47 • Aangepast 22 november 2020 om 00:26
nl
De PvdA Tilburg wil een referendum over de gereguleerde wietteelt, maar de gemeenteraad gaat daar niet in mee. Dat concludeerde de raad tijdens de gemeenteraadsvergadering maandagavond.
Profielfoto van
Geschreven door

De nieuwe coalitie van D66, CDA, GroenLinks en SP vindt het een beter idee eerst met de nieuwe raad te discussiëren over het wietbeleid, en vindt dat er niet moet worden gevlucht in een vraag naar de burgers. Daarom torpedeert de coalitie het voorstel.
'Ontwrichtende uitwerking'Volgens de PvdA heeft wietteelt een ontwrichtende uitwerking op wijken en gezinnen in Tilburg. Mark Rutte en minister Ivo Opstelten sluiten hun ogen voor de problemen, vindt de partij. Rutte heeft het manifest 'Join Regulation' waarin 35 gemeenten, waaronder Tilburg, oproepen om de wietteelt te reguleren opzij geschoven.
Uit het recente onderzoek 'Integraal Appèl' blijkt dat er jaarlijks zo'n 800 miljoen euro in de Tilburgse wietteelt omgaat. Dat is net zoveel als de totale gemeentebegroting. In de illegale drugshandel werken ongeveer 2500 mensen.
Nieuwe coalitieOok stemde de gemeenteraad maandagavond met een ruime meerderheid in met het akkoord van de nieuwe coalitie.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.