Vrachtwagen vol hulpgoederen vertrekt vanuit Tilburg naar slachtoffers Bosnië

19 mei 2014 om 13:58 • Aangepast 24 april 2020 om 13:01
nl
Een eerste vrachtwagen vol met hulpgoederen voor de slachtoffers van de overstromingen in Bosnië vertrekt dinsdag vanuit Tilburg naar Sarajevo. De ruim 30.000 leden van de Bosnische gemeenschap in Nederland verzamelen op grote schaal melkpoeder, water, dekens, kleding en medicijnen voor de evacués.
Geschreven door

Een tweede vrachtauto vertrekt later in de week, zegt Naida Ribic uit Breda, die namens het platform van Bosniërs de hulpactie coördineert.
"Er wordt veel en gul gegeven door de Bosniërs'', aldus Ribic. Er zijn volgens haar voldoende goederen voor wel tien vrachtauto's, maar het ontbreekt nog aan geld voor het transport.
'Ze zijn alles kwijtgeraaktHet Platform BiH heeft een website opgezet en een bankrekening geopend. Tot zondagavond is daar ruim 5000 euro op gestort. Voedsel en water wordt bij voorkeur lokaal aangekocht.
De Bosnische gemeenschap heeft maandagochtend het ministerie van Buitenlandse Zaken verzocht een hulpvliegtuig beschikbaar te stellen. "Er is grote vraag naar dekens, babyvoeding en kleding, want veel mensen zijn door de overstromingen alles kwijtgeraakt'', zegt Satko Mujagic. "We moeten snel handelen.'' Slachtoffers door overstromingenDe overstromingen in Bosnië en Servië kunnen door de aanwezigheid van grote mijnenvelden mogelijk veel meer mensenlevens eisen dan de 35 slachtoffers die tot dusver zijn geteld.
Dat zegt het Actiefonds Mijnen Ruimen (AMR), dat in de afgelopen jaren veel geld heeft bijgedragen aan het opsporen en ruimen van mijnenvelden in de voormalige oorlogszone.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.