Twee paardenhandelaren bedrijf omgeving Den Bosch vervolgd voor fraude met paardenpaspoorten

19 mei 2014 om 14:30
nl
Twee paardenhandelaren, beiden medewerkers van een bedrijf in de omgeving van Den Bosch, worden vervolgd voor fraude met paardenpaspoorten. Zeker acht paarden die niet voor consumptie bedoeld waren, zijn mogelijk in het buitenland op de eettafel terechtgekomen, denkt justitie.
Geschreven door

De handelaren worden beschuldigd van valsheid in geschrifte, aldus een woordvoerster maandag. De strafzaak dient op 2 juni bij de rechtbank in Den Bosch.
Vervolging Cooymans nog niet duidelijkTot de verdachten die zich op die dag moeten verantwoorden, behoort niet Ton Cooymans. Hij is eigenaar van Cooymans Vlees in Den Dungen en werd in november 2012 gehoord in verband met het onderzoek naar fraude met paardenpaspoorten.
De woordvoerster van het OM wil nog niet zeggen of al is besloten om hem te vervolgen.
Medische geschiedenisIn een paardenpaspaspoort staat de medische geschiedenis van het dier. Als het dier niet gezond is, mag het niet geslacht worden voor consumptie.
"De paspoorten klopten niet en dus is niet zeker of het paardenvlees geschikt was voor consumptie", zo verduidelijkt de woordvoerster van het OM. "We kunnen niet uitsluiten dat het vlees in de voedselketen is terechtgekomen. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de paarden ziek waren.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.