'Mavo-leerlingen moeten vaker techniek kiezen', nieuwe stroming M-Tech gepresenteerd in Eindhoven - Omroep Brabant
Video

'Mavo-leerlingen moeten vaker techniek kiezen', nieuwe stroming M-Tech gepresenteerd in Eindhoven

19 mei 2014 om 18:06 • Aangepast 24 april 2020 om 13:01
nl
Mavo-leerlingen moeten vaker voor een technisch beroep kiezen. Daarom komt er vanaf het volgend schooljaar een nieuwe stroming bij: M-Tech. Dat plan werd vanmiddag gepresenteerd in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Deze technische mavo moet er voor gaan zorgen dat meer leerlingen kiezen voor vakken als wiskunde, natuurkunde en scheikunde.
Geschreven door

Bedrijven zitten te springen om goed opgeleide technici. M-Tech gaat zich richten op leerlingen van vmbo-t. Zij kunnen via het mbo en het hbo, waar de technische mavo hen op voorbereidt, uitgroeien tot innovatieve en creatieve technici.
Honderd scholenHonderd vmbo-t scholen doen het komend schooljaar mee aan M-Tech. Er is in totaal 7500 euro voor deze scholen beschikbaar gesteld.  
Staatssecretaris Sander DekkerDe staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, lanceerde het plan maandagmiddag. Want maar weinig mavo-leerlingen kiezen voor techniek. "Er is eigenlijk een gat terwijl er op de mavo-leerlingen zitten die door zouden kunnen groeien naar een goede techniekopleiding op het hbo. Er zijn te weinig technici terwijl het werk voor het opraken ligt. Dat is zonde."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.