Ook straf voor scholier die mishandeling filmde op Helicon vmbo Groen College Eindhoven

19 mei 2014 om 19:19 • Aangepast 24 april 2020 om 13:01
nl
Niet alleen de jongen die vorige week op het Helicon vmbo Groen College in Eindhoven scholier Tom in elkaar sloeg, is gestraft. Er zijn ook sancties opgelegd aan de leerling die daar een filmpje van maakte. Wat die sancties precies zijn, is niet bekend. De school spreekt over 'stevige sancties die passen bij de aard van het incident'.
Geschreven door

Scholier Tom werd vorige week maandag in zijn gezicht geslagen terwijl hij zat te lunchen. Zijn belager bleef vervolgens op hem inslaan. Een filmpje van de aanval ging via Whatsapp rond onder de leerlingen.
Extra ouderavondMaandagavond praat de school met ouders tijdens een extra ouderavond. Dat staat in een verklaring die de school maandagmiddag rondstuurde. Verder wordt onderzocht of, en zo ja hoe, het incident voorkomen had kunnen worden.
De jongen die Tom in elkaar sloeg, volgt momenteel een strafrooster, waarbij hij van negen tot vijf les krijgt op een andere locatie. Aan slachtoffer Tom is geadviseerd een aantal dagen niet op school te komen, zegt zijn vader.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.