Warmste dag van het jaar: ruim 27 graden in Eindhoven

20 mei 2014 om 07:48 • Aangepast 24 april 2020 om 13:02
nl
Smeren en nog eens smeren om maar niet te verbranden. Brabant zuchte en pufte onder de eerste zomerse dag van het jaar. Met een temperatuur van rond de 28 graden werd in Eindhoven dinsdag de hoogste temperatuur in onze provincie gemeten.
Geschreven door

Maandag kregen we al even een voorproefje op het zomerse weer. Met temperaturen rond de 26 graden was het al aangenaam, maar de dinsdag bracht nog iets meer.
Verkoeling in het water af te radenDe zon scheen optimaal en met de thermometer op 28 graden of lokaal zelfs meer, werd het een warme zomerdag. Verkoeling zoeken in het water was niet aan te raden: het water in meren en in zee was nog barkoud.
Door het warme weer verslechterde dinsdagavond op sommige plaatsen het weer.
Zomers weer houdt aanOok de komende dagen blijft het warm, maar wel iets minder warm dan dinsdag. In de loop van de week wordt de kans op regen groter.
Volgens weeronline.nl is 2014 een van de warmste jaren ooit. De zachte winter en het vroege lenteweer zorgen voor een gemiddelde temperatuur van 8,5 graden. Alleen in 1990 was het warmer met gemiddeld 9,2 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.