Video

Hulpgoederen vertrokken vanuit Tilburg naar slachtoffers in Bosnië

20 mei 2014 om 12:33 • Aangepast 22 november 2020 om 00:25
nl
Een vrachtwagen vol met hulpgoederen is dinsdag rond het middaguur vertrokken vanuit Tilburg naar Sarajevo. Dozen vol kleding, medicijnen en houdbaar voedsel zijn dinsdag door de Bosnische gemeenschap in Nederland in de vrachtwagen geladen.
Profielfoto van
Geschreven door

Bosnië en Servië worden geteisterd door overstromingen. Daardoor is de behoefte aan hulp groot.
RubberlaarzenVooral rubberlaarzen worden gevraagd door de regen en modder. De Bosnische gemeenschap gaat zoveel mogelijk laarzen verzamelen. Vanuit het hele land wordt hulp aangeboden.
Later deze week vertrekt een tweede vrachtauto. "We zijn al drie dagen bezig. Het is hard werken, maar we krijgen hier juist energie van omdat we zelf ook ooit in deze situatie hebben gezeten", zegt Naida Ribic uit Breda. Zij coördineert de hulpactie.

Wachten op privacy instellingen...

Garageboxen vol goederenVier garageboxen staan in Tilburg vol met dozen en vuilniszakken, gevuld met hulpgoederen. Volgens Ribic zijn er voldoende goederen voor zeker tien vrachtauto's, maar het ontbreekt nog aan geld voor transport.
Maandagochtend verzocht de Bosnische gemeenschap aan het ministerie van Buitenlandse Zaken een hulpvliegtuig beschikbaar te stellen. Het is nog niet bekend of dat vliegtuig er ook komt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.