CDA in de bres voor behoud geldautomaten in kleine dorpen

20 mei 2014 om 12:07
nl
Het CDA wil dat pinautomaten in kleine dorpen behouden blijven. De partij bespreekt het onderwerp dinsdag in een Kamerdebat. In vijf jaar tijd zijn 1000 geldautomaten opgeheven en 1000 regionale bankkantoren gesloten, zo bleek eerder uit cijfers van De Nederlandsche Bank.
Geschreven door

Met name in dunbevolkte gebieden verdwijnt de geldautomaat. Klanten die geld willen pinnen moeten daarom verder reizen naar bijvoorbeeld een dorp verderop.
Te weinig gedaan voor behoudHet CDA riep banken eerder op om niet nog meer geldautomaten op te heffen. Maar volgens de partij gingen banken daar niet in mee. Ook minister Dijsselbloem deed volgens het CDA te weinig om te voorkomen dat dunner bevolkte gebieden straks niet meer beschikken over een geldautomaat.
In de Tweede Kamer hoopt het CDA een meerderheid te krijgen voor een stand still', een opschorting van het verwijderen van geldautomaten.
Belangrijke rol"Contant geld vervult in de samenleving nog steeds een belangrijke rol. Banken moeten de toegang tot contant geld ook in de regio waarborgen", aldus de partij. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.