Verkeersdrama waarbij meisje (2) uit Heesch om het leven kwam: Poolse chauffeur reed veel te hard

20 mei 2014 om 13:33
nl
De Poolse chauffeur (32) die een jaar geleden in Meijel een verkeersongeluk veroorzaakte waardoor een meisje van 2 jaar oud uit Heesch en haar opa en oma om het leven kwamen, reed 'veel te hard'. Zijn snelheid was minstens honderd kilometer per uur.
Geschreven door

Dat heeft technisch onderzoek uitgewezen, zei de officier van justitie dinsdag voor de rechtbank in Roermond. Verklaringen van getuigen passen in dat beeld.
'Roekeloos rijgedrag'    De chauffeur raakte in een flauwe bocht van de weg en botste op het fietspad op een echtpaar uit Meijel. De man (67) en vrouw (64) overleden ter plekke, evenals hun 2-jarige kleinkind uit Heesch, dat bij een van de grootouders achterop de fiets zat. De verdachte wordt beschuldigd van roekeloos rijgedrag.
Volgens de advocaat van de Pool is het ongeluk mogelijk te wijten aan gebreken aan de auto. Dat beeld werd ontkracht door de officier. De wagen is door deskundigen onderzocht en in orde bevonden, ondanks enkele minpunten. Ook was de plek van het ongeluk geen gevaarlijk punt, aldus de officier. De afgelopen 2,5 jaar zijn op de bewuste weg vijf verkeersongelukken gebeurd, maar niet in die bocht.
'Famillie wil geen contact'De chauffeur zocht na het ongeluk nooit contact met de nabestaanden. Dat wil hij naar eigen zeggen alsnog graag doen. Hij zei dat het hem spijt dat hij met zijn auto van de weg is geraakt en het fatale ongeluk heeft veroorzaakt. De getroffen familie heeft geen behoefte aan contact.
De inhoudelijke behandeling vindt later plaats. Op verzoek van de advocaat worden drie getuigen opnieuw verhoord. Ook moet er een reclasseringsrapport komen over de verdachte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.