Drie Brabantse huizen in halve finale Studentenhuis van het jaar

20 mei 2014 om 14:22 • Aangepast 24 april om 13:03
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Brabantse huizen in halve finale Studentenhuis van het jaar
De titel studentenhuis van het jaar gaat dit jaar misschien wel weer naar een Brabants huis. Vorig jaar won het Eindhovense huis Zjem en Confiture de verkiezing glansrijk. In de halve finale strijden drie Brabantse huizen voor de eindzege. Huize Maurits uit Breda de Eindhovense Huize de Vries en KB willen allemaal winnen. Aanstaande maandag sluit de stemronde en weten we of er Brabantse huizen doorgaan naar de finale.
Geschreven door

Vorig jaar was Brabant ook al goed vertegenwoordigd. Toen stond het Tilburgse huis Ernie samen met de winnaar 'Zjem en Confiture' in de finale. Ook dit jaar maken de Brabanders een goede kans, wat afhangt van het aantal online stemmen.
'Willekeurig stemmen'Dagelijks kan er een voorkeursstem per computer worden uitgebracht op een studentenhuis. Daarnaast kan je ook 'willekeurig' stemmen, waardoor je telkens moet kiezen tussen twee foto's genomen in verschillende huizen. Het huis waar de desbetreffende foto is genomen krijgt dan ook een stem.
Tot nu toe is er meer dan 21.000 keer gestemd. Weet je niet op wie je moet stemmen? Hierbij een het 'partijprogramma' van de Brabantse huizen, met onze 'Studentenhuizen-stemwijzer'.
Huize de Vries EindhovenInwoners: 6Huisfeesten per maand: 4(Ex)huisrelaties: 4Flessen wijn per week: 3Samen eten per week: 5Gemiddeld aantal studie-uren per week per persoon: 2 uurBijzonderheden:
Na een huisfeest lag bewoner Toby te badderen in zijn eigen uitwerpselen. Nadat we de deur geforceerd hebben, is hij vervoerd naar zijn bed waar hij na een paar uur slaap braaf zijn tentamen ging maken. Een 4, PRIMA resultaat!
Huize KB EindhovenInwoners: 9Huisfeesten per maand: 4 (elke donderdag)(Ex)huisrelaties: 2 (waarvan 1 in leven)Flessen wijn per week: 1Samen eten per week: 6 Gemiddeld aantal studie-uren per week per persoon: Weinig tot veelBijzonderheden:
Legendarische foodfights, wellicht de overladen huisfeesten of misschien toch de lading gratis Wake-up lights die het huis verworven heeft door als collectief in het holst van de nacht in slaapoutfit op het station te bivakkeren
Huize Maurits BredaInwoners: 10Huisfeesten per maand: 2(Ex)huisrelaties: 1Flessen wijn per week: 15Samen eten per week: 2 Gemiddeld aantal studie-uren per week per persoon: 20 uurBijzonderheden:
Tijdens een huisfeest glipte de buurkat naar binnen en at de hamster van een van de bewoonsters op. Sindsdien spookt het hier in huis…
Afgelopen week kregen de huizen bezoek van een inspectieploeg, die de huize bezocht en inspecteerde op verschillende onderdelen. "We kijken hoe schoon het is, hoeveel kratten bier er staan en hoe gezellig het huis is ingericht. Maar daar hangen we geen oordeel aan, het is gewoon om mensen te informeren", zegt Linda Passies van Studenten.net.
FinaleTot maandag 26 mei kan er gestemd worden via de website van het Studentenhuis van het jaar. Uiteindelijk blijven er drie huizen over die door verschillende opdrachten en een nieuwe online stemronde strijden om de titel 'Studentenhuis van jaar.'

Wachten op privacy instellingen...