Video

Personeel brasserie La Promenade Valkenswaard ontdaan door gedwongen sluiting

20 mei 2014 om 15:01 • Aangepast 24 april 2020 om 13:03
nl
Ze zijn ontdaan door de sluiting van de brasserie in het centrum van Valkenswaard. Het personeel begrijpt er niets van dat een goedlopende zaak die een ontmoetingspunt is voor veel mensen op 1 juli na 31 jaar dicht moet.
Geschreven door

Voor de gemeente Valkenswaard is de brasserie al jaren lang een doorn in het oog, omdat het gebouw het zicht op het noodlijdende winkelcentrum De Kerverij zou ontnemen. Na een lange juridische strijd krijgt de gemeente nu haar zin en moet de brasserie dicht, zodat het gebouw tegen de vlakte kan.
Onzinnig argument"Dat kan nooit een argument zijn om een goede zaak met een hardwerkende ondernemer te sluiten", zegt Renee van de Ven. Zij werkt al acht jaar met veel plezier in het familiebedrijf.
Renee wijst erop dat La Promenade er al lang was toen overdekt winkelcentrum De Kerverij werd gebouwd.
Ongewisse toekomstOf de brasserie na de sluiting op 1 juli op een andere plek opnieuw begint, weet Renee van de Ven niet: "Daar zijn we nog helemaal niet mee bezig, we zijn te diep onder de indruk van alles. In Valkenswaard houdt het voor ons op, helaas."
Klanten begrijpen helemaal niets van de sluiting. "De gemeente die heeft altijd iets te zeuren", zegt een man op het terras. Een collega-ondernemer, die een kopje koffie drinkt, begrijpt er ook niets van: "Dit trekt veel mensen, straks is er niets meer."
Facebook-actieOp Facebook is een actie gestart om de zaak open te houden. Die Facebook-pagina heeft inmiddels meer dan 500 likes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.